Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016

Tempoh pencalonan blog untuk anugerah Minggu Media Sosial Malaysia (MSMW) 2016 telahpun tamat pada 24 Januari 2016. Ramai rakan blogger hebat, popular dan berpengaruh mengambil bahagian di dalam pencalonan untuk beberapa kategori blog dalam MSMW 2016. Salah satu yang menjadi perhatian ialah Best Blog of The Year MSMW 2016.

Anugerah MSMW 2016 adalah antara anugerah yang berprestij memberikan pengiktirafan buat penggiat-penggiat media sosial, terutama sekali blogger saban tahun. Ia merupakan satu platform yang boleh meningkatkan jenama sesebuah blog, dan membuatkan pemilik blog dikenali seantero nusantara.

Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016

Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016

Ramai rakan blogger saya yang telah mendapat pengiktirafan daripada penganjuran MSMW ini, antaranya AbangEnsem.com, Denaihati.com, MelastikBintang.com, OhCikgu.com, AkuPenghibur.com dan ramai lagi. Anda boleh semak dan lihat sendiri senarai pemenang anugerah MSMW sebelum ini di pautan ini – Social Media Week Awards – Past Winners

Dan pada tahun 2016, sebanyak 7 blog telah dicalonkan, tercalon atau mencalonkan diri dalam kategori Best Blog of The Year MSMW 2016. Senarai ini adalah betul setakat saya melihatnya pada 24 Januari 2016, ia mungkin akan bertambah atau berkurang, mengikut penelitian pihak juri/hakim yang telah dilantik.

  1. www.smallnhot.com
  2. www.hasrulhassan.com
  3. www.nizamijam.com
  4. www.benashaari.com
  5. cikepal06.blogspot.com
  6. www.spinorbinmusic.com
  7. www.denaihati.com
Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016

Ada banyak lagi kategori untuk blog dipertandingkan dalam MSMW 2016, tetapi yang menjadi perhatian mestilah kategori untuk Best Blog of The Year. Ada lapan lagi kategori lain untuk blog bagi anugerah MSMW untuk tahun ini.

Pemilihan pemenang adalah bersandarkan kepada jumlah undian, dan juga keputusan juri/hakim. Pemarkahan melibatkan 80% public voting, dan 20% keputusan juri yang melibatkan 10% kepada kandungan blog, 5% untuk rekabentuk, 5% untuk etika dan keberkesanan.

Pengundian akan bermula pada 2 sehingga 21 Februari 2016 secara online di laman web MSMW 2016. Untuk mengundi, perlu login menerusi akaun Facebook, dan lakukan voting menerusi butang yang disediakan.

Harapan sangat cerah buat blog dan blogger yang mempunyai pengikut setia yang ramai, dan bersedia untuk mengundi pada tempoh yang ditetapkan. Dan pastinya akan ada calon favourite dalam anugerah ini. Nanti, sama-sama kita saksikan …