Statistik Blog Januari 2016

Lama betul saya tidak kemaskini blog ini. Agak menyibukkan diri dengan hal keluarga … almaklumlah cuti yang agak panjang. Kali ini, saya nak kongsikan statistik blog ini untuk bulan Januari 2016 sebagai panduan dan rujukan untuk mereka yang mungkin nak tahu pencapaian blog ini secara am.

Tak ada yang boleh dibanggakan sangat, tetapi alhamdulillah, saya masih boleh lagi berasa seronok dengan pencapaian yang ada.

Statistik Blog Januari 2016

Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016
Statistik Blog Januari 2016

Untuk bulan Januari 2016, blog saya telah mencapai 282,946 pageviews atau hits. Jumlah hits terhasil daripada lebih 180K pengunjung unik yang membaca blog ini, atau setidak-tidaknya singgah untuk lihat apa yang best sangat blog hasrulhassan.com ini… hehehe…

Nak capai apa yang ditunjukkan ini perlukan kesabaran, ketekunan dan paling penting kena rajin update blog. Kena ada passion …. barulah rasa seronok nak update blog, sampai merasakan nak update blog dengan 5-6 entri sehari bukan satu masalah besar.

Tapi, jangan mudah terpedaya dengan angka. Kadangkala angka yang besar tidak menunjukkan bahawa blog anda itu bagus .. kena lihat isi kandungannya dahulu … 🙂 biar angka kecil tetapi bermakna.